غلامرضا مجاوری

غلامرضا مجاوری فروردین‌ماه 1310 در تهران متولد شد. از کودکی به سینما علاقه داشت.نام او در حرفه‌های گوناگونی از فیلم‌های شناخته شده به چشم می‌خورد.
غلامرضا مجاوری

چیره دستی او در عرصه فیلمبرداری، نام او را در بسیاری از آثار سینمایی و تلویزیونی ایران ماندگار کرده است. غلامرضا مجاوری فروردین‌ماه 1310 در تهران متولد شد. از کودکی به سینما علاقه داشت و با پسرعموهایش به سینما می‌رفت. بزرگ‌تر که شد، همین مسیر را ادامه داد؛ ۲۵ ساله بود که توسط دوستش حسن شریفی به سینما راه یافت. نام او در حرفه‌های گوناگونی از فیلم‌های شناخته شده به چشم می‌خورد از جمله این حرفه‌ها می‌توان به مدیر فیلمبرداری، دستیار فیلمبردار، فیلمبردار، لابراتوار، چاپ، نور پرداز، قطع نگاتیو، صداگذاری، مدیر تدارکات، تدوینگری و بازیگری اشاره کرد.

کار فیلمبرداری را از حدود سال ۱۳۴۰آغاز کرد. این بخش مهمترین یا پرحجم‌ترین بخش از کارنامه غلامرضا مجاوری است چرا که فیلمبرداری ۲۳ فیلم را در کارنامه خود دارد و حدود ۲۰ سال از فعالیت هنری این هنرمند پیشکسوت را در بر می‌گیرد. ؛ اما حضور او در کار فیلمبرداری یک‌باره نبود. ابتدا به صورت کارگر فنی و سپس در قسمت چاپ ، لابراتوار ، برش نگاتیو در بخش فنی و تدارکات مشغول شد و سپس پای به عرصه صدابرداری و صداگذاری گذاشت.

 توانمندی‌ غلامرضا مجاوری در فیلمبرداری، این زمینه را فراهم کرد تا دستیار فیلمبردار بسیاری از فیلمبرداران سرشناس شود. او با فیلمبردارانی مانند قدرت‌اله احسانی، واهان بیجانیان، و فریدون قوانلو، به عنوان دستیار فیلمبردار فعالیت کرده است. گرجی عبادیا در «اطلس فیلم» همراهی خوبی با غلامرضا مجاوری داشت و دست او را برای پیشرفت گشود و به عنوان دستیار فریدون قوانلو در فیلمبرداری قرار داد. در سال‌های بعد مجاوری با واهاک وارطانیان، اسحاق نعمان، سعید نیوندی کار کرد و تجربه اندوخت. مجاوری در فاصله سال‌های ۱۳۳۹ تا۱۳۴۴ در ۱۵ فیلم دستیار فیلمبردار بود. غلامرضا مجاوری تدوین ۱۲ فیلم را نیز برعهده داشته است. اشتغال او در کار تدوین فیلم مربوط به سال‌های ۱۳۴۶ تا ۱۳۵۵ است.

فعالیت او در عرصه فیلمبرداری، همزمان با کارنامه درخشان کشور در صنعت تولید فیلم و تحول سینمای ایران است. دوره‌ای که هنرمندان و چهره‌های ماندگار سینمای ایران را پرورش داد. نخستین کارش به عنوان فیلمبردار در فیلم طلاق بود. یکی از مهم‌ترین فعالیت‌های او را می‌توان نورپردازی و فیلمبرداری سریال «سلطان صاحب قران» به کارگردانی علی حاتمی که در سال‌های ۱۳۵۴ و ۱۳۵۶ از تلویزیون ملی ایران در ۱۰ قسمت پخش شده دانست.

غلامرضا مجاوری در کسوت مدیر فیلمبرداری نیز حضوری اثرمند در سینما داشته و مدیر فیلمبرداری بیش از ۱۵ فیلم است. او همچنین بازیگری در یک فیلم را نیز در کارنامه خود دارد و سال 1384 در فیلم «ستاره‌ها جلد ۱: ستاره می‌شود» ساخته فریدون جیرانی ایفای نقش کرده است.

از این هنرمند پیشکسوت سینما، در جشنواره‌های گوناگون سینمایی قدردانی شده است. سومین دوره جشنواره هیلاجی در اسفند ۱۳۹۵ و مراسم شب نقره‌ای فیلمبرداران سینمای ایران در موزه سینما در خرداد ماه 1397 دو نمونه از این رویدادها است.

غلامرضا مجاوری از پانزدهم مردادماه 1397 به عضویت «مؤسسه هنرمندان پیشکسوت» درآمده است.

سایر هنرمندان

اسکرول به بالا