محمدمهدی علی‌محمدی

چهارم فروردین‌ماه سال 1303 صدای حضورش در تهران طنین‌افکن شد.«داستان شب» با صدای سحرانگیز او بر گوش جان‌ها نشست و شنیدنی شد.
محمدمهدی علی‌محمدی

زندگی‌نامه

«داستان شب» با صدای سحرانگیز او بر گوش جان‌ها نشست و شنیدنی شد. چهارم فروردین‌ماه سال 1303 صدای حضورش در تهران طنین‌افکن شد. سال 1340 وارد تلویزیون شد و کار گویندگی و دوبلاژ را آغاز کرد.

برای نخستین بار درفیلم «آنورادها» بود که توانمندی‌اش در هنر دوبله را به گوش مخاطبان رساند. محمدمهدی علی‌محمدی از هنرستان عالی هنرپیشگی در رشته تئاتر و دانشکده سینما و تئاتر دانشگاه هنر دانشگاه تهران در رشته بازیگری فارغ‌التحصیل شد و پیمودن مسیر دوبله را با قوت بیش‌تری ادامه داد. سال ۱۳۳۴ مدرک کارشناسی خود را در رشته دراماتیک دریافت کرد و به میدان هنر تئاتر رفت. حضورش در عرصه تئاتر، زمینه‌ای ساخت تا درس‌های زیادی را نزد «عبدالحسین نوشین» پایه گذار تئاتر نوین ایران  بیاموزد. پس از جدایی از تئاتر در سال ۱۳۳۰ به رادیو رفت و صدا، بیش از گذشته مجال یافت. پس از سه سال از گویندگی در برنامه های ادبی، به اروپا رفته و پس از بازگشت به کشور با «داستان شب» دوباره گام در مسیر نمایش‌های رادیویی گذاشت.

شخصیت‌هایی که او در داستان شب روایت می‌کرد، جذاب و شنیدنی‌تر می‌شد و صدای او باعث شد این برنامه، که مهدی نامدار آن را برپا کرد، با صدای محمدمهدی علی‌محمدی به عنوان بازیگر این برنامه ماندگار شود. ضبط  سه روز در هفته طول می کشید و گاهی شب ها همراه دیگر همکاران گروه در استودیو می ماند تا ضبط را تمام کند، خیابان‌ها را خلوت و رادیو را مونس شب‌های بسیاری از مخاطبان کند. سال ۱۳۴۰ نیز وارد تلویزیون شده و کار گویندگی و مدیریت دوبلاژ را آغاز کرد.

گویندگی‌های خاطره‌ساز محمدمهدی علی‌محمدی، صدای آشنای بسیاری از نسل‌ها است و سحرانگیزی و ماندگاری را برای بسیاری از شخصیت‌های مختلفی روی پرده سینما و قاب جادویی تلویزیون و رادیو به ارمغان آورد. از رایان پدر رن در کارتون بچه‌های کوه تاراک تا خانواده دکتر ارنست، تنها بخشی کوچک از از نقش درخشان این پیشکسوت صدا و دوبلاژ است.

خانواده دکتر ارنست، نویسندگان بزرگ جهان، ربکا، نیک و نیکو از جمله آثاری هستند که او مدیریت دوبلاژ آن‌ها را بر عهده داشته‌است. در طول فعالیت بیش از 70 ساله‌اش در این عرصه شاگردان زیادی را در حوزه رادیو و دوبله تربیت کرد؛ شاگردانی که بسیاری‌شان اکنون نام‌ها و صداهایی آشنا در این عرصه و ماندگار به پشتوانه آموزش‌ها و نکات آموخته از  محمدمهدی علی‌محمدی‌ هستند.

مؤسسه هنرمندان پیشکسوت از ابتدای فعالیت خود، میزبان این پیشکسوت عرصه دوبلاژ بود. محمدمهدی علی‌محمدی گرچه ۱۳ شهریور ۱۳۹۸ چشم از جهان فروبست؛ اما زنده است چون صدای او در خاطره‌ها مانده و تنها صداست که می‌ماند.

سایر هنرمندان

اسکرول به بالا