میرمحمود علوی وحید

میرمحمود علوی وحید فروردین ماه سال ۱۳۲۲ در تبریز چشم به جهان گشود. از همان کودکی به هنرهای تجسمی علاقه‌مند بود.
میرمحمود علوی وحید

گرچه در هنرهای نمایشی تبریز نام خود را ماندگار ساخته، اما نقش بسیاری از اماکن تاریخی تهران را بر لوح تاریخ ثبت کرده است.

فروردین ماه سال ۱۳۲۲ در تبریز چشم به جهان گشود. از همان کودکی به هنرهای تجسمی علاقه‌مند بود. میرمحمود علوی وحید در سال ۱۳۴۳ موفق شد از هنرستان هنرهای زیبای تبریز فارغ‌التحصیل شود. علاقه‌اش را به آموختن در این زمینه ادامه داد و در سال ۱۳۵۳ موفق شد از انستیتوی تربیت مربیان امور هنری تهران، فارغ‌التحصیل شود. وی همچنین دانش‌آموخته و فارغ‌التحصیل مکتب استانیسلاوسکی از دانشگاه صدا و سیمای تبریز و آموزگار بازنشسته هنر از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در رشته هنرهای تجسمی است.

اولین استادان او گریگور واهرامیان و مرتضی نخجوانی در تبریز بودند. در تهران نیز نزد اساتیدی چون گلزاری و معتبر در انستیتوی هنری تهران آموخت.

این هنرمند پیشکسوت، میرمحمود علوی وحید، همچنین جزو بنیانگذاران تئاتر نوین در تبریز به شمار می‌رود. او در سال 1344 به مدت دو سال دوره تئاتر را گذراند و در اولین اثر نمایشی خود، «قرعه برای مرگ» نوشته واهه کاچا را روی صحنه برد.

پس از  15 سال فعالیت مستمر در تئاتر، به هنر تجسمی روی آورد. احیا و ماندگار ساختن تصاویر اماکن میراث فرهنگی، از جمله بسیاری از کاخ‌ها و خانه‌های تاریخی، به دست او انجام شد. او از این اماکن که در حال تخریب یا از میان رفتن بودند، نقاشی‌های ماندگاری با استفاده از تکنیک رنگ و روغن کشیده و به ثبت رسانده است.

باغ ارم شیراز، خانه حیدرزاده یا موزه گردشگری کنونی، دانشکده معماری، موزه سفال و خانه چاوش بلاغی در تبریز برخی از اماکن احیا شده به دست اوست که عمدتاً آثار مربوط به دوره قاجار یا زندیه هستند. او به مدت 33 سال در هنرستان هنرهای زیبای تبریز، میرک و کوثر به تعداد زیادی از علاقه‌مندان آموزش داده است.

میرمحمود علوی وحید از ابتدای فعالیت مؤسسه هنرمندان پیشکسوت عضو این مؤسسه بوده است.

سایر هنرمندان

اسکرول به بالا