مراسم یادبود زنده‌یاد مهرزمان فخارمنفرد برگزار شد

هنرمندان پیشکسوت در اولین سال‌روز درگذشت زنده‌یاد استاد مهرزمان فخارمنفرد –نگارگر برجسته کشور- یاد و خاطره این عضو فقید موسسه هنرمندان پیشکسوت را زنده نگاه داشتند.

عصر روز شنبه -8 مرداد – هم‌زمان با اولین سالروز درگذشت زنده‌یاد مهرزمان فخارمنفرد هنرمندان با جمع شدن در سالن همایش‌های موسسه هنرمندان پیشکسوت یاد این بانوی فقید پیشکسوت و یار دیرین موسسه را زنده نگاه داشتند.

داریوش ارجمند ، سیدمحمد میرزمانی ، محس کوهستانی ، عشرت سیروس ، آذر هاشمی ، مهوش نیکخو ، عباس بابویهی ، داود رواسانی ، عبدالکاظم صادقا  ، کیومرث قورچیان ، شهین پزشکی حسینعلی پرستار ، مرتضی وفایی ، محسن علی‌اکبری،شریفه سنایی ، حسن ضرغامی ، منوچهر پناهی‌نژاد ، اسداله تابع‌منش ، مهدی طوسی ، محمد طریقتی ، عباس براتی‌پور ، محبوب عارفی ، سیدجواد آشفته ، عباس مشهدی‌زاده ، اسماعیل فضل‌فرهادی ، هرمز سیرتی ، حسین فخیمی ، علیرضا درویش‌نژاد ، احمدرضا اسعدی ، داود صادق‌سا ، اسماعیل خلج ، امیر همتی ، حجت‌اله اسدی ، مرتضی یوسف دوست ، بیژن بیژنی ، حسن اسکندری ، مرتضی صادقی‌افجه ، طاهر شیخ‌الحکما ،  پری ملکی ، خسرو عمارلویی، همسر زنده‌یاد صادق صندوقی ، همسر زنده‌یاد عزت‌الله مهرآوران ، بهمن عبدی ، غلامرضا راه‌پیما ،علی‌اصغر کاراندیش ، جعفر نجیبی ، منیژه آرمین ، غلامسین شادی‌زرنق ، محمدرضا جعفری بهنام ، محمدعلی ساربان ، محمدهادی جمالی ، منیژه صحی ، محمد آقانباتی ، حسن نیک‌نژاد ، زهرا سعید ی، سوسن اصلانی ،سعید شریفیان و خانواده زنده‌یاد مهرزمان فخارمنفرد از حاضرین در این مراسم بودند.

سید عباس عظیمی ،مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت در شروع مراسم ضمن خیر مقدم به هنرمندان و اعضای خانواده آنان گفت : شخصیت والای استاد فخارمنفرد به عنوان هنرمندی اخلاق مدار ، بی ادعا ، دلسوز ،   متبحر و  خلاق و مبتکر الگویی مثال زدنی برای بسیاری از نزدیکان و دوستان هنری‌اش بود.او در طی این سال‌ها یکی از اعضای فعال و دلسوز موسسه هنرمندان پیشکسوت بود و در خیرخواهی و مهربانی برای سایر اعضا نمونه‌ای سرآمد بود.

عظیمی او را همچون نام و نشانش  مهربان  و فخر زمانه خودش قلمداد کرد و گفت : او در دوره‌ای که مسئولیت برج آزادی را داشتم ، همیشه تلاش می کرد که به هر بهانه‌ای نشست‌ها و دورهمی پیشکسوتان در برج آزادی برگزار شود و حتی بعضا اصرار بر میزبانی برنامه‌ها به صورت شخصی داشت.

عظیمی اطمینان داد که روح او از جمع شدن هنرمندان در این  موسسه بسیار خوشحال خواهد بود .

مدیرعامل موسسه در پایان با اشاره به درگذشت بیش از ۴۰ نفر از پیشکسوتان و اعضای فقید  موسسه در ایام کرونا و همچنین شروع مجدد وضعیت کرونایی از اعضای موسسه درخواست کرد نسبت به رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی همچون گذشته و تزریق دوره‌های چهارم  واکسن کرونا برای خود و خانواده توجه داشته و دوستان ، اطرافیان و مردم را نیز متوجه خطرات کرونا کنند.

در این مراسم  بخش کوتاهی از فیلم مستند پرتره استاد فخارمنفرد از تولیدات موسسه هنرمندان پیشکسوت پخش شد و استادان  بیژن بیژنی ، داود رواسانی و محسن کوهستانی درخصوص شخصیت این هنرمند آسمانی صحبت کردند و همچنین استاد قاسم رفعتی پیشکسوت آواز ایرانی  قطعه‌ای متناسب با شروع ماه محرم و مجلس یادبود را خواند.

لازم به توضیح است زنده‌یاد مهرزمان فخارمنفرد 7 مرداد سال 1400 بر اثر ابتلا به کرونا چشم از جهان فروبست .

مهرزمان فخارمنفرد بیستم شهریور سال 1332 در شهر ری متولد شد. در سال 1347 دورة کامل گل‌سازی با پارچه را آموخت. عاشق نقاشی بود ولی آموزشگاه یا معلمی برای آموزش نبود. کلاس دهم برای اینکه نقاشی‌اش با دیگران متفاوت باشد روی آن را روغن جلا زد. با اینکه نقاشی بقیه بهتر از او بود اما به خاطر این ابتکار نمرة بیست گرفت.

سال 1355 در هنرستان آزاد کمال‌الملک نزد استاد سوسن آبادی حدود 2 ماه مینیاتور آموخت. سال 1356 نزد مرحوم استاد علی اشراقی رفت و حدود 2 سال با نگارگری و تذهیب آشنا شد که زمینه‌ای بود برای آشنایی او با این هنرها.

او مرتب به موزه‌ها می‌رفت و ساعت‌ها پای آثار می‌ایستاد و نگاه می‌کرد. مدتی بعد استاد جهانگیر نظام العلما او را به استاد ذوالفنون معرفی کرد و او را به آرزوی دیرینه خود رساند.

او تاکنون چندین نمایشگاه گروهی در داخل و خارج از کشور و یک نمایشگاه انفرادی داشته است. فخار منفرد با ابتکاری که در هنر گل و مرغ داشته موفق به کسب رتبه‌های مختلف هنری شده است. از نمایشگاه‌هایی که این هنرمند برگزار و جوایز و رتبه‌هایی که کسب کرده است می‌توان به این موراد اشاره کرد:

لوح تقدیر در رشتة نقاشی زیرلاکی، قلمدان، مینیاتور از نخستین نمایشگاه آثار هنرمندان زن کشور، سازمان میراث فرهنگی، 1373.

لوح افتخار در رشتة تذهیب گل و مرغ و لوح تقدیر در رشتة نگارگری از دومین نمایشگاه دوسالانة نگارگری ایران، 1374.

تندیس و لوح افتخار در رشتة گل و مرغ از چهارمین دوسالانة نگارگری 1379؛ در این اثر برگزیده، با عنوان «قدر مجموعة گل مرغ سحر داند و بس»، برای اولین بار در هنر لاکی، کادر شکسته شد.

لوح تقدیر جشنوارة علمی فرهنگی هنری زنان نام‌آور، نفر برگزیده و دریافت دیپلم افتخار دومین جشنوارة فرهنگی هنری مهر، 1380. لوح تقدیر دومین نمایشگاه پیشکسوتان هنرهای سنتی، 1383. نفر اول رشتةگل و مرغ در نهمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن؛ داور رشتةگل و مرغ در پنجمین نمایشگاه دوسالانة نگارگری؛ برگزیدة رشته گل و مرغ و دریافت تندیس و لوح افتخار ششمین نمایشگاه دوسالانة نگارگری، 1385. برگزیدة رشتة گل و مرغ در دومین نمایشگاه هنری بانوان قرآن‌پژوه، 1385.

دریافت لوح تقدیر از سفارت اوستیای شمالی. لوح تقدیر از وزارت اوقاف کویت در نمایشگاه بین‌المللی هنرهای اسلامی کویت، 1388. تندیس و لوح افتخار در رشتة گل و مرغ از هفتمین دوسالانة نگارگری ایران، 1388. لوح سپاس هشتمین دوسالانة نگارگری، داور رشتة گل و مرغ در هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم، 1389. لوح سپاس نخستین جشنوارة هنرهای معاصر اسلامی طواف تا ولایت. داور اولین حشنوارة فرهنگی و هنری پروانه‌های امید 1393. داور بیست و یکمین جشنوارة ملی هنرهای تجسمی جوانان، 1393. داور رشتة نگارگری در بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم، 1394. داور رشتة نگارگری در بیست و سومین جشنوارة ملی هنرهای تجسمی جوانان، 1395.

استاد مهرزمان فخار منفرد مدرک درجه یک هنری دارد و از سال 1394 به عضویت مؤسسة هنرمندان پیشکسوت درآمده است.

تحریریه موسسه هنرمندان پیشکسوت

تحریریه موسسه هنرمندان پیشکسوت

سایر اخبار

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا