زندگینامه
۲۴ خرداد سال ۱۳۲۱ در شهر ری متولد شد و از ۱۳ سالگی به آموختن ردیف پرداخت. او ردیف کمانچه علیرضاخان چنگی و کتابهای ردیف استاد صبا را نزد عبدا… جهانپناه آموخت و در همان سالها نواختن ویولن را از استادی اتریشی به نام ولفگانگ والیش فراگرفت.
سال 1346 پس از تمام کردن تحصیلات متوسطه، در رشته موسیقی دانشگاه تهران به تحصیل پرداخت و در همین دوران از محضر اساتیدی چون نورعلیخان برومند، دکتر داریوش صفوت و…بهره برد. پس از دریافت مدرک لیسانس موسیقی، به مرکز حفظ و اشاعه موسیقی رفت و ضمن تحقیق و پژوهش در این مرکز، از دانش استادان بزرگ موسیقی ایران نظیر سعید هرمزی، یوسف فروتن، محمود کریمی و.. بهره برد. گنجهای نواختن کمانچه را از علی اصغر بهاری یاد گرفت و در زمینه تحقیق و مطابقت ردیفهای سازی و آوازی از مرحوم تجویدی نکتههای فراوانی آموخت.
داود گنجهای با نواختن ویولن به خوبی آشناست و خود را از شاگردان مکتب ابوالحسن صبا در ویولننوازی میداند .اگرچه ساز تخصصی او ویولن است، برای حفظ و تداوم سبک سنتی کمانچهنوازی نیز بسیار کوشیده و سالها با محمود کریمی در تطبیق گوشههای ردیف سازی و آوازی کار کرده است. او علاوه بر آنکه از معدود بازماندگان سبک سنتی کمانچهنوازی است، به دلیل اشراف بر ردیفها و شیوههای مختلف آوازی، در این زمینه آگاهیهای فراوانی نیز دارد.
او کنسرتهای بسیاری با گروههای موسیقی مرکز حفظ و اشاعه در ایران و کشورهای خارجی اجرا کرده است؛ سالها در مرکز حفظ و اشاعه موسیقی صدا و سیما مدرس کمانچه و محقق موسیقی ردیفی بوده و از سال 1357 سمتهای مهمی را در مراکز مهم موسیقی کشور، چه در صدا و سیما و چه در وزارت ارشاد، بر عهده گرفته است.
داود گنجهای از مؤسسان خانه موسیقی و از اعضای مؤثر هیئت مدیره خانه موسیقی به شمار میرود و در جشنوارههای مختلف به عنوان داور حضور داشته است. یکی از تازهترین کارهای داود گنجهای بداهه نوازیهای اوبا همراهی تنبکنوازی فرزندش کامبیز گنجهای است که از سوی انتشارات ماهور در دو لوح فشرده به بازار موسیقی عرضه شده است.
داود گنجهای مدرک درجه یک هنری دارد و از ابتدای تأسیس مؤسسه هنرمندان پیشکسوت، به عضویت آن درآمده است.