اول دی سال ۱۳۳۷ در تهران متولد شد. تا مقطع دیپلم در تهران درس خواند. از طریق آشنایی با استاد جمشید پورگلی و استاد میرطیبی با هنرهای سنتی آشنا شد و همچنین از محضر استاد مهدی طوسی بهره برد.
اولین اثر هنری وی تمثال «امیرالمؤمنین (ع)» است و تابلوهای «سیمرغ» و «شاهنامه» از مهمترین آثار وی به شمار میروند. او با تعدادی از برنامههای صداوسیما مصاحبه و همکاری کرده است.
عضویت در مرکز ایرانشناسی و دریافت نشانهای هنری در رشتههای منبت و معرق از سوابق و افتخارات او محسوب میشوند. وی در هنرهای سنتی از قبیل منبت، معرق، گرهچینی، منبت معرق، قوارهبری و ارسیسازی تخصص دارد.
پایدار بهعنوان مرمتکار آثار هنری (بخش چوب) در سازمان میراث فرهنگی مازندران مشغول به فعالیت بوده که در سال 1398 از این سازمان بازنشسته شد.
در کارنامۀ هنری این هنرمند حوزۀ هنرهای سنتی، سیونه مقاله تخصصی در زمینۀ شناخت چوب و عوامل مخرب آن، تاریخ صنایعدستی معاصر استان مازندران و همچنین تحقیق و نگارش سقا نفارخانه (کیجا تکیه)، و تحقیق (مسجد فرحآباد)، تاریخچه صنایعدستی (منبت) به چشم میخورد.
وی در بیش از پنجاه همایش و نمایشگاه داخلی و خارجی شرکت داشته و به مدت هفت سال در دانشکدۀ هنر و معماری پردیس مازندران در مقاطع عمومی و تخصصی تدریس کرده است.
محمدعلی پایدار مدرک درجه یک هنری دارد و از سال ۱۳۹۷ عضو مؤسسه هنرمندان پیشکسوت است.