افلیا پرتو

افلیا پرتو مدرک درجه یک هنری در رشتۀ موسیقی (نوازندگی پیانو) دارد و از سال 1393 عضو مؤسسه هنرمندان پیشکسوت است.
افلیا پرتو

اول دی ۱۳۱۷ در تهران متولد شد. در خانواده‌ای که به‌طور غیرحرفه‌ای اهل موسیقی بودند پرورش یافت. از سال ۱۳۲۸ در هنرستان موسیقی ملی که به همت زنده‌یاد روح‌الله خالقی شکل گرفت، در کلاس پنجم ابتدایی مشغول به تحصیل شد.

در سال ۱۳۳6- ۱۳۳5 با رتبۀ اول موفق به اخذ دیپلم در رشتۀ نوازندگی پیانو، زیر نظر استاد جواد معروفی شد. ساز تخصصی وی پیانو است ولی طبق برنامۀ هنرستان سازهای پیانو و عود و سه‌تار را نیز فراگرفت. در سال‌های بعد از آن در گروه‌های موسیقی وزارت فرهنگ‌وهنر وقت به نوازندگی عود پرداخت.

در مهرماه سال ۱۳۳۶ با عنوان هنرآموز موسیقی به استخدام رسمی ادارۀ موسیقی هنرهای زیبای وقت کشور درآمد و در هنرستان موسیقی ملی با ریاست زنده‌یاد روح‌الله خالقی به انجام وظیفه مشغول گردید و در سال ۱۳۵۹ بازنشسته شد.

از سال ۱۳۳۵ به مدت پانزده سال در اداره‌کل انتشارات رادیو به‌عنوان نوازنده پیانو در ارکسترهای مختلف فعالیت کرد و هم‌زمان در ارکسترهای وزارت فرهنگ‌وهنر وقت به‌عنوان تکنواز و نوازندۀ پیانو و در ارکستر بزرگ سازهای ملی به‌نوازندگی عود پرداخت.

از آغاز تأسیس ارکستر بانوان وزارت فرهنگ‌وهنر وقت، تکنواز و نوازندۀ پیانو بود. در سال ۱۳۴۷ سرپرستی ارکستر بانوان به‌عهدۀ وی گذاشته شد. طی ده سال، فعالیت مستمر و سفرهای در داخل و خارج برای اجرای موسیقی داشته و آهنگ‌هایی نیز برای این ارکسترها ساخت و تنظیم قطعات نیز به‌عهدۀ وی بود.

سال ۱۳۵۰ موفق به دریافت لیسانس موزیکولوژی از «هنرکدۀ موسیقی ملی» و در سال ۱۳۶۲ موفق به اخذ فوق‌لیسانس در رشتۀ مدیریت امور فرهنگی، شاخۀ موسیقی از دانشگاه فارابی (مجتمع هنر) شد.

سال ۱۳۵۸ بنا به نظر و رأی هیئت ممیزی وزارت فرهنگ و آموزش عالی، مربی رسمی پایه دو بود. در سال ۱۳۷۷ بنا به دعوت مرکز موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با همکاری زنده‌یاد خاطره پروانه و در سال ۱۳۷۸ با پیوستن نوشین عقیقی (نوازنده دف) گروه یاران تشکیل شد و بعد از فوت خانم خاطره، این گروه با خانم افسانه ملک (از پیشکسوتان وزارت فرهنگ‌وهنر وقت) فعالیت خود را تا سال ۱۳۹۳ ادامه داد.

طی سال‌های متمادی فعالیت‌هایِ هنری موفق به دریافت لوح تقدیر، تندیس و جوایز زیادی شد که آخرین آن در سی‌و‌پنجمین جشنوارۀ موسیقی فجر سال ۱۳۹۹ بود. وی تندیس‌هایی هم از خانۀ موسیقی دریافت کرده است. او عضو هیئت داوران مسابقات جوانان و همچنین داور مسابقات موسیقی نواحی اقوام تا آذر ۱۳۹۹ بود.

سایر هنرمندان

اسکرول به بالا