سوم دی سال 1311 در خلیلآباد کاشمر (مشهد) متولد شد. از سن 7 سالگی به یادگیری دوتار نزد پدر پرداخت و به واسطه زندگی سیالی که داشت توانست مجموعه ارزشمندی از موسیقی سراسر خراسان (شمال تا جنوب) را بیاموزد و اجرا کند که همین ویژگی او را از تمام نوازندگان خراسان متمایز میکند.
او را باید به نوعی دایرهالمعارف جامع موسیقی خراسان میانه و کویر خراسان به حساب آورد. چرا که به گفته هوشنگ جاوید پژوهشگر موسیقی نواحی ایران “ذوالفقار در خانواده ای به دنیا آمده که 9 نسل پیش از او همگی در کار نوازندگی بودهاند و این خانواده به نوعی حافظه تاریخی موسیقی خراسان میانه و بخشی از جنوب خراسان محسوب میشود و ذوالفقار نیز میراث دار این حافظه تاریخی بود”.
ذوالفقار عسگریپور معروف به عسگریان دوتارنواز برجسته خراسانی، سالها برای اجرای موسیقی به میان مردم مناطق کردنشین خراسان، ترکهای خراسان، فارسهای خراسان و کرمانجها رفته و سعی کرده تا موسیقی متناسب با فرهنگ این قومیتها را اجرا کند؛ از این رو عسگریان را بهعنوان حافظه تاریخی موسیقی این اقوام نیز میتوان به حساب آورد؛ چرا که از آنها بسیار وام گرفته است.
عسگریان اولین کسی است که برای همپایگی با موسیقیهایی که از رسانههای مختلف پخش میشد به ساز دوتارش پردههایی را اضافه کرد و در نهایت پردههای دوتار خراسانی را که بین 7 تا 9 پرده داشت به 19 پرده رساند. بعدها عثمان خوافی نیز چنین کاری را صورت داد اما فضل تقدم این کار با عسگریان است. وی افزود:
او بهدلیل آشنایی با سازسازی به جزئیات صدایی و ساختاری دوتار خراسان اشراف کامل دارد و در کنار آن در نوازندگی نیز تکنیکهای خاصی را ابداع کرده است که از خلاقیت و توان بداههنوازی او در ساز دوتار خبر میداد.
عسگریپور بعد از انقلاب پایش به جشنوارهها نیز باز شد و ابتدا در جشنواره آهنگها و سرودهای انقلابی که سالهای میانی دهه 60 نخستین دورههای آن برگزار شد شرکت کرد. بعدها این جشنواره به جشنواره موسیقی فجر معروف شد و او در عمده این جشنوارهها حاضر و به اجرای برنامه پرداخت.
استیفن بلوم پژوهشگر آمریکایی معروف موسیقی اقوام نیز در پژوهشهایی که در حوزه موسیقی کولیهای خراسان انجام داد پایه تحقیقاتش را بر دانستههای ذوالفقار عسگریان استوار کرد که این نشان از جایگاه ویژه او بهعنوان مرجع مطمئن این گونه موسیقایی خبر میدهد.
مجموعهای از نواختههای عسگریپور در قالب آلبومهایی که از سوی انجمن موسیقی ایران منتشر شده است در دهه هفتاد در اختیار علاقهمندان قرار گرفت.
علاوه بر آن ذوالفقار برنامههای بسیاری را نیز برای شناساندن موسیقی ایران در کشورهای دیگر به روی صحنه برد. کسب دیپلم افتخار سومین، چهارمین، پنجمین و هفتمین جشنواره موسیقی فجر و اجرای برنامه در کشورهای ایتالیا، فرانسه، سوییس، هلند، بلژیک و … از جمله حرکتهای مؤثر او بهشمار میرفت. او شامگاه یکشنبه 16 آذرماه سال 1393 به دلیل بیماری دار فانی را وداع گفت.
ذوالفقار عسگرپور مدرک درجه یک هنری داشت و از سال 1392 به عضویت مؤسسه هنرمندان پیشکسوت درآمد.