هشتم دی سال ۱۳۲۸ در محله سرچشمه تهران به دنیا آمد. دوران ابتدایی را در مدرسه محمدی همان محله و دوران دبیرستان را ابتدا در مدرسۀ جعفری (علوی) و سپس مدرسۀ مروی گذراند. بعد از خدمت سربازی در یک دوره تخصصی هنر در رشتۀ صدابرداری وزارت فرهنگوهنر وقت شرکت کرد و سرانجام در سال ۱۳۵۳ به استخدام آن وزارتخانه درآمد و در واحد صدا مشغول به کار شد.
تا قبل از انقلاب صدابردار و صداگذار فیلمهای مستند و مستند داستانی بود، اما فعالیت در فیلمهای سینمایی را از سال ۱۳۵۹ با سمت دستیاری آغاز کرد و در سال ۱۳۶۲ صدابرداری و صداگذاری فیلم سینمایی «جادههای سرد» به کارگردانی مسعود جعفریجوزانی را بهطور مستقل انجام داد. در همان سال به مدیریت واحدهای صدا و مونتاژ انتخاب شد و در سال ۱۳۶۵ به دعوت حوزه هنری سازمان تبليغات اسلامی، پانزده سال مدیریت استودیو صدای فیلم حوزه را برعهده گرفت.
سال ۱۳۸۰ حوزه هنری را ترک کرد و در استودیو شخصی خود مشغول به کار شد و تا پایان فعالیت هنری در سال ۱۳۹۷ در آنجا مشغول بود. حاصل چهلوچهار سال فعالیت وی علاوه بر فیلمهای مستند و کوتاه و مستندداستانی، حدود صدوپنجاه فیلم سینمایی و چندین سریال تلویزیونی است.
از مهمترین فیلمهای سینمایی وی میتوان به: دیدهبان، مهاجر، آژانس شیشهای، به رنگ ارغوان، دستفروش، ناصرالدینشاه آکتور سینما، قدمگاه، ماهیها عاشق میشوند، به نام پدر، سلام سینما، شیدا، گاهی به آسمان نگاه کن، مارمولک، عروس آتش، آدمبرفی، زنگها، مرد عوضی، مومیایی۳ و دیدار اشاره کرد. او همچنین در سریالهایی از جمله: بچههای مدرسۀ همت، امام علی(ع)، مسافر ری، ولایت عشق، بازمانده، خلبان، خاک سرخ، خوشرکاب، شهریار و سرزمین کهن بهعنوان صدابردار و صداگذار همکاری داشته است.
این هنرمند در طول فعالیت سینمایی خود بیش از ده بار کاندید جایزۀ بهترین صداگذاری و سه بار نیز موفق به دریافت دیپلم افتخار و جایزۀ سیمرغ بلورین دورههای هشتم، نهم و یازدهم از جشنوارۀ بینالمللی فیلم فجر شده است. دریافت جایزۀ بهترین صداگذاری فیلم برای فیلم «کودک و فرشته» به کارگردانی مسعود نقاشزاده (جشن خانۀ سینما) و دریافت لوح تقدیر و تندیس بهترین صداگذاری برای فیلم «وصل نیکان» ساختۀ ابراهیم حاتمیکیا (اولین جشنوارۀ سینمایی دفاع مقدس) از دیگر افتخارات اوست.
محسن روشن مدرک درجه یک هنری دارد و از سال 1395 به عضویت مؤسسه هنرمندان پیشکسوت درآمده است.