زندگی نامه
در فروردین سال 1321 در دزفول به دنیا آمد. درواقع در مسیر دزفول، در قطار.
اصالتا تهرانی و ساکن تهران بودند اما برادرش که بیمار میشود، پدر و مادرش برای دیدنش راهی دزفول میشوند و او در قطار به دنیا میآید.
پدرش در راه آهن کار میکرد و مادرش از نخستین دانش آموختگان زبان فرانسوی بود. وقتی همه دور هم جمع میشدند یا شاهنامهخوانی میکرد یا از حافظ و سعدی میخواند.
پدر، محمدعلی را به چاپخانه فرستاد و آن جا با فریدون مشیری آشنا شد. فریدون مشیری کسی بود که او را به سمت استعدادش هدایتکرد. او مشوق محمدعلی بود و باعث شد محمدعلی بهمنی اولین شعرش را در 9 سالگی بسراید. شعری که برای مادرش سرود.
درسال 1345 با رادیو همکاریهایی داشت و بعد از آن سراغ شغل آزاد رفت. تا سال 1352 ساکن تهران بود و سپس به بندرعباس رفت و از سال 1363 تصمیم گرفت به طور دائم در بندرعباس سکونت کند.
مدتی برای برنامههای ادبی در رادیو و تلویزیون حضور پیدا میکرد و با شورای شعر و ترانه دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز همکاری داشت. اما چندی بعد از این همکاری استعفا میدهد.
محمدعلی بهمنی آثار زیادی را به چاپ رسانده و تعدادی از اشعار او توسط خوانندگان مطرحی چون: ناصر عبداللهی، همایون شجریان، علیرضا قربانی و…اجرا شدهاند.
از آثار او میتوان به :
باغ لال ، در بیوزنی ، عامیانهها ، “گیسو، کلاه، کفتر” ، گاهی دلم برای خودم تنگ میشود ، دهاتی ،غزل ، شاعر شنیدنی است ،عشق است ، نیستان ، “کاسهٔ آب دیوژن، امانم بده” ، این خانه واژههای نسوزی دارد ، من زندهام هنوز و غزل فکر میکنم و غزل زندگی کنیم (گزیده غزل) اشارهکرد.
او مسؤول چاپخانه «دنیای چاپ» بندرعباس و مدیر انتشارات «چیچیکا» در آن شهرستان است.
استاد محمدعلی بهمنی مدرک درجهیکهنری خود را از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کرده و از ابتدای تاسیس موسسه هنرمندان پیشکسوت در آن عضو بودهاست.