پنجم دی ماه سال ۱۳۲۸ در شهر خوانسار از توابع استان اصفهان به دنیا آمد. یکساله بود که ساکن تهران شدند. سال 1347 بهطور جدی فعالیت خود را در خط نستعلیق، با حضور در کلاسهای آزاد خوشنویسی درمحضر شادروان استاد سیدحسن میرخانی آغاز کرد. در خط شکسته اما هیچ استادی نداشت و ابتدا با مرورتفننی مشق نظری در نمونه های در دسترس از اساتید گذشته اموزش را آغازکرد و سپس با حضور در موزهها با مشق عملی و رونویسی نمود و یا ازعکسهای قاجاری و نمونههایی که هر از چند گاهی در نشریات چاپ میشد، هنر خود را پرورش و ارتقا میداد.
سال 1350 و با فارغالتحصیلی از انجمن خوشنویسان ایران، راهاندازی دوباره کلاسهای تعلیم و آموزش این هنرشریف را که بعد از سید گلستانه قریب ۷۰ سال مهجور مانده بود واز عرصه ارتباطات فرهنگی به کلی دور افتاده بود، آغاز کرد و با سعی و کوششی عاشقانه و عابدانه موفق ترویج و اشاعه و احیای مجدد خط شکسته در روزگار معاصر شد که نقش بسیار مؤثری درثمربخشی تحولات نسل نوجوان ،پویا و مشتاق دراین خط موجب اشاعۀ دوباره آن در چهار گوشه کشور شد.
استاد کابلی در پنج دهه حضور مستمر در انجمن خوشنویسان ایران، به موازات کوشش امر تعلیم و آموزش، نقشی گسترده در ساختار تشکیلات شورایعالی و فضای آموزشی فرهنگی این کانون فرهنگی هنری ایفا نمودهاند، در سال ۱۳۶۸ به اتفاق آرا شورای ارزشیابی استادی وقت موفق به اخذ اولین گواهینامۀ استادی «خط شکسته» انجمن خوشنویسان ایران گردید و از سال ۱۳68 تاکنون عضو شورایعالی ارزشیابی هنری مرحله استادی انجمن خوشنویسان ایران و شورایعالی ارزشیابی وزارت ارشاد و میراث فرهنگی کشور است.
سال ۱۳۵۸ اقدام به چاپ و نشر کتاب جامع آموزشی شکستهخوانی و شکستهنویسی نمود. و در این کتاب همراه با کلید واژههای خوشنویسی خط شکسته برای اولینبار به بررسی نمونههایی از آثار اساتید صاحبنام گذشته نظیر محمد شفیعالحسینی، درویش عبدالمجید طالقانی، محمدرضا اصفهانی، میرزاکوچک اصفهانی، میرزاغلامرضا اصفهانی و سید گلستانه پرداخته است.
از جمله افتخارات این هنرمند علاوه بر تربیت شاگردان برجسته که امروز در شمار نامآوران این قلم بهشمار میروند، میتوان افتخارات شایستگی دریافت گواهینامۀ درجۀ یک هنری، برگزیده چهرۀ ماندگار خوشنویسی ایران (1385)، دریافت نشان درجه یک بینالمللی اکو (1392) و دریافت نشان درجه یک بینالمللی یونسکو (1398) را نام برد.
کابلی تاکنون سی نمایشگاه انفرادی در داخل کشور برگزار کرده و آثار متنوع ایشان با بنمایههای خلاقه شخصی در سیوسه نمایشگاه انفرادی در خارج از کشور درگالریهای معتبر کشورهای مختلف نظیر: انگلستان، فرانسه، ایتالیا، اسپانیا، پاکستان، امارات متحده عربی، کویت، روسیه، چین، ترکمنستان و همچنین دانشگاههای معتبر ایالات متحده آمریکا و کانادا در معرض دیدِ علاقهمندان قرار گرفته است.
از جمله تألیفات آموزشی و نمایشگاهی ایشان کتابهای شکستهنویسی و شکستهخوانی، سماع قلم، کلک شیدایی، شکسته پیوسته، دوبیتیهای بابا طاهر، محراب خیال، باغ نظر، نقش شوق، منحنی عشق، دولت قرآن، آیینۀ ادراک، دیوان حافظ و مجموعه جامع سماع در سماع که با گلچینی از اثار درخشان سی سال گذشته وی چاپ و منتشر گردیده است.
این هنرمند توانمند در چهار دهه فعالیتهای برونمرزی خود تاکنون در چند دانشگاه معتبر جهان از جمله دانشگاههای آکسفورد، جرجواشنگتن، برکلی، مریلند، هاروارد، کالیفرنیا، لسآنجلس، کلمبیا، ویکتوریا ، سیمون فرز واس اف یو ونکور، مونترال و همچنین در پارلمان کانادا در اوتاوا و در جشنوارۀ جهانی مسکو (سن پترزبورگ) به سخنرانی زیباییشناختی تاریخ و تحول هنر خوشنویسی شکسته پرداخته است که نقشی بسیار تاریخی برای معرفی این هنر شریف در کشورهای فرهنگی ومتمدن جهان به شمار میرود.
وی سال 1389 در جشنوارۀ جهانی مولانا در هالیوود (بول شهر هالیوود) برای اولینبار همآوایی خوشنویسی شکسته و موسیقی ملل را اجرا کرد و مورد استقبال مدعوین قرار گرفت.
استاد یدالله کابلی خوانساری درجه 1 هنری دارد و از ابتدای فعالیت مؤسسه هنرمندان پیشکسوت به عضویت درآمده است.