مرتضی کیان‌زاد

مرتضی کیانزاد متولد 1336 است. او در شهر اصفهان و در خانه‌ای حوالی مسجد شاه‌عباس میدان نقش‌جهان چشم به دنیای رنگ و نقش گشود.
مرتضی کیان‌زاد

زندگی‎‌نامه

نقش فرش‌های دل‌کش او مرزها را درنوردیده و فرش‌ اصیل ایرانی را در بسیاری از کشورها دیدنی کرده است. مرتضی کیانزاد متولد 1336 است. او در شهر اصفهان و در خانه‌ای حوالی مسجد شاه‌عباس میدان نقش‌جهان چشم به دنیای رنگ و نقش گشود؛ جایی‌که هنر فرش دستباف نگین نصف جهان، می‌درخشد. او با بیش از 47 سال سابقه فعالیت در نقشه‌کشی فرش دستباف، نام این هنر را با آثاری ارزنده و چشم‌نواز ماندگار کرده است.

11 ساله بود که شوق و علاقه وصف‌ناپذیرش به نقاشی را با پدر در میان گذاشت. خانه پدری، در همسایگی استاد احمد ارچنگ قرار داشت. مشتاقانه از پدر اجازه خواست تا نزد استاد ارچنگ بیاموزد. پدر اگرچه آرزوی دیگری برای او در سر می‌پروراند و خواستار ادامه تحصیل او بود، اما با اصرار مادر پذیرفت که مرتضی نوجوان هنر نقش فرش بیاموزد. از آن‌جا کارش را شروع و به مدت 19 سال، تا پایان عمر استاد در سال 1369 نزد او مشق نقش کرد. به جایگاهی رسید که خود نیز همچون استادش قلم را هنرمندانه روی کاغذ می‌رقصاند و نقش‌های ماندگاری از فرش ثبت کرد.

حضور در سه دوره 2 ساله در هیأت رئیسه انجمن هنرمندان طراح و نقاش فرش دستباف استان اصفهان به عنوان دبیر، دریافت نشان درجه 2 هنری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال 90، کسب رتبه نخست مسابقات طرح و نقشه فرش سال 92 در بخش رنگ‌آمیزی و نقطه‌گذاری، ناظر فنی تولید در مرکز ملی فرش ایران، حضور در نمایشگاه‌ها و جشنواره‌های گوناگون و انواع رنگ‌آمیزی‌های مکتب و سبک اصفهان، بخشی از دستاوردهای چند دهه فعالیت هنری او به شمار می‌رود.

در آیین پایانی چهارمین مسابقه ملی طرح و نقشه فرش دستباف که یکم اسفند 1397 در محل موزه فرش ایران برگزار شد، در بخش رنگ و نقطه دستی اثر مرتضی کیان‌زاد تقدیر شد.

از 30 سال پیش، علاقه و تجربه‌اش را در تولید فرش نیز به کار بسته است و نقش‌ها را به فرش‌های اصیل ایرانی تبدیل می‌کند. از یک دهه گذشته نیز با استاد هوشنگ جزی‌زاده، کار فرش را ادامه داده و با آموزش بسیاری از علاقه‌مندان، ضمن کارآفرینی، فرهنگ فرش دستباف و اصیل را توسعه می‌دهد.

آوازه رنگ‌ها و نقش‌های چشم‌نواز مرتضی کیانزاد که زاییده نبوغ و تخصص او در رنگ‌آمیزی و نقطه‌گذاری است، از نصف جهان تا کشورهای دوردست جهان رسیده است. او به عنوان یکی از برجستگان این رشته و شاخه‌های مرتبط آن؛ از جمله تولید فرش، آموزش، پژوهش و نگارش، فعالیت‌های گوناگونی داشته و نام و نشان این هنر را همچنان زنده و سرآمد نگاه داشته است. مرتضی کیانزاد، از دهم دی‌ماه 1397، به عضویت مؤسسه هنرمندان پیشکسوت درآمد.

سایر هنرمندان

اسکرول به بالا