مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت از استاد عشرت سیروس تجلیل کرد.
به گزارش روابط عمومی موسسه هنرمندان پیشکسوت ، عصر یکشنبه 20 خرداد ماه همزمان با روز جهانی صنایع دستی و در پنجمین همایش پیشکسوتان صنایع دستی که به همت مجمع هنرمندان و صنعتگران صنایع دستی برگزار شد ،سیدعباس عظیمی ، مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت از استاد عشرت سیروس هنرمند پیشکسوت سفال و سرامیک و عضو موسسه هنرمندان پیشکسوت تجلیل کرد .
سیدعباس عظیمی ضمن تبریک روز جهانی صنایع دستی به هنرمندان هنرهای سنتی و قدردانی از مدیر و متولیان مجمع هنرمندان صنایع دستی گفت: با توجه به اینکه میراث فرهنگی چند سالی است که وزارتخانه مستقل شده و هنرمندان هنرهای سنتی را تحت پوشش خود دارد، اما همچنان نزدیک به ۱۰ درصد از اعضای موسسه را هنرمندان هنرهای سنتی تشکیل داده اند و این مایه مباهات و افتخار ما است .
عظیمی ادامه داد : در حال حاضر هنرمندان هنرهای سنتی در وزارت میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی به صورت مستقل مورد ارزشیابی هنری قرار میگیرند و این امر باعث شده که بدون هر گونه وقفه در بحث پذیرش عضویت جدید هنرمندان سنتی ، همزمان نسبت به بررسی ، اصلاح و رفع موانع قانونی برای پذیرش اعضا اقدام گردد.
مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت در ادامه صحبت هایش گفت : نزدیک به 13 سال است که در این موسسه در تلاش هستیم تا با ارائه خدمات و اجرای برنامه های متنوع شأن هنرمندان پیشکسوت به عنوان سرمایه های اجتماعی کشور را حفظ کنیم و خوشحال هستم که فعالیت های موسسه باعث شده که نگاه تمامی مجامع ، صنوف ، انجمن ها و … به سمت و سوی تکریم پیشکسوتان هنری جلب شود و هر روز شاهد اجرای برنامه هایی برای بزرگداشت و تکریم هنرمندان پیشکسوت هستیم.
عظیمی گفت : این نگاه و تغییر رویکردها در توجه به هنرمندان پیشکسوت به جایی رسیده است که علاوه بر تجلیل ، شاهد حضور پیشکسوتان در بسیاری از برنامه ها به عنوان میهمانان ویژه به منظور افزایش اعتبار و غنای مراسم هستیم.
مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت با گلایه از عدم حمایت جدی نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی از این موسسه فاخر از ۱۳ سال گدشته تاکنون گفت : تاکنون علی رغم فعالیت های ۱۳ ساله این مؤسسه که مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی است، به جز حمایت شخصی دو یا سه نماینده، از نمایندگان مجلس هیچ حمایتی جدی برای رفع موانع و مشکلات را شاهد نبودیم و به جرات می گویم که حتی اعضای کمیسیون فرهنگی در دوره های گدشته مجلس شورای اسلامی نه تنها کاری برای این موسسه نکرده اند ، بلکه نام این موسسه را هم نمی دانستند و امیدوارم در دوره جدید شکل گیری این کمیسیون شاهد اتفاقات خوب و مثبت باشیم.
عظیمی در پایان با اهدای تندیس و هدیه موسسه از زحمات استاد عشرت سیروس در حفظ و گسترش هنر ایرانی اسلامی تجلیل کرد و گفت : پاسداشت و اهدای لوح و هدایا به هنرمندان عزیز تاثیری بر شأن و جایگاه هنری آن عزیزان ندارد و فقط ثبت ارادت خدمتگزاران موسسه به پیشکسوتان در تاریخ هنر این مرز و بوم است .
عشرت سیروس یازدهم آذر سال ۱۳۳۰ در تهران متولد شد.او دارای مدرک درجه یک هنری و از سال 1394 به عضویت مؤسسه هنرمندان پیشکسوت درآمده است.
سیروس مدرس و عضو هیئتعلمی دانشکده و نگارستان هنرهای صناعی است که از دیگر سوابقش میتوان به: مدیر اجرایی زنان سفالگر، دبیر همایش حلقههای تفکر زنان سفالگر ایران، دبیر همایش حلقههای تفکر نهمین دوسالانۀ ملی سفال سرامیک، مؤسس و مربی مرکز تحقیقاتی و آموزشی و فرهنگی اقتصادی برونمرزی گل و دل، مؤسس و صاحب امتیاز آموزشگاه فنیوحرفهای سفال سرامیک راه رشد، نماینده رشتۀ سفال و سرامیک در نشستهای دورهای مدیران و فعالان سازمانهای مردمنهاد صنایعدستی، عضویت در شورای مجمع ملی هنرمندان و صنعتگر صنایعدستی ایران، دو دوره عضویت هیئتمدیره انجمن هنرمندان سفالگر ایران اشاره کرد.
از عشرت سیروس بیش از سی مقاله و مصاحبه در روزنامهها و سایتهای مختلف منتشر شده است. «سفالگری و کاهش اضطراب»، «سفالگری روح میسازد»، «هنر درمانی» و «انرژیدرمانی» از تألیفات این هنرمند محسوب میشوند. وی سیودو سال به تدریس در آموزشوپرورش مشغول بوده است.او در سمینارها و نمایشگاههای مختلفی شرکت کرده است از آن میان میتوان اولین نمایشگاه گروهی انجمن سفال سرامیک (1375)، چهار دوره نمایشگاه دوسالانۀ سفال و سرامیک ایران، شرکت در سومین و چهارمین جشنوارۀ بینالمللی هنرهای تجسمی فجر در بخش اساتید، نمایشگاه بزرگداشت مولانا با عنوان «کجا» در برج آزادی تهران و گالری کمالالدین بهزاد (۱۳۹۰) را نام برد.