به گزارش روابط عمومی موسسه هنرمندان پیشکسوت ، عباس جهانگیریان نویسنده پیشکسوت کشور در شب جشن دوازده سالگی موسسه هنرمندان پیشکسوت نوشتاری را به نمایندگی از هنرمندان پیشکسوت خطاب به متولیان امور را قرائت کرد.
در این نوشتار چنین آمده است :
به نام خالق خالقان هنر و زیبایی
ما امروز۲۶ شهریور ۱۴۰۳، اینجا در محل هتل پارسیان انقلاب تهران دور هم جمع شدهایم تا دوازدهمین سال تاسیس موسسه هنرمندان پیشکسوت را جشن بگیریم.
این جشن،بیش ازهرچیز، یک همدلی جمعی و فرصتی است برای سپاس از همه کسانی که در تاسیس، حفظ و تداوم فعالیت موسسه کوشیدهاند و نامشان بیگمان در تاریخ فرهنگ و هنر این سرزمین ماندگار خواهد بود، چرا که آنان همه توانایی و داشتههای عاطفی و انسانی خود را هزینه کردند تا دریافت کنندگان نشان درجه یک هنری را در قالب یک خانواده، در کنار هم جمع کنند.
موسسه، بیش از هزار عضو دارد و این بزرگواران عصاره پنجاه شصت سال آفرینش هنر و زیبایی در کشوری بودهاند که بیش از جوامع دیگر نیاز به هنر و زیبایی داشته چون ۸ سال جنگ تحمیلی را پشت سر گذاشته و بیگمان چند دهه تحریم اقتصادی و مشکلات ، بر روابط اجتماعی و انسانی تاثیر سو میگذارد.
مشکلات برآمده از این شرایط خاص و دشوار، چهره جامعه را عبوس میکند و کار هنرمند تولید زیبایی و آرامش است و نشاندن تبسم بر لبهای خسته و مضطرب! دولتمردان فرهنگی باید به وجود چنین نهادی افتخار کنند و اجازه ندهند مردان بیباور به ارزشهای زیبایی شناختی و هنر، بی هیچ دلیل روشنی، در روند فعالیت موسسه کارشکنی کنند.
من تا به یاد دارم متولیان در تلاش تامین هزینههای جاری موسسه بودهاند و یک مدیر اگر دغدغه بودجه نداشته باشد، بهتر میتواند جامعه را از ظرفیتهای بینظیر موسسه، در جهت ارتقاء سطح فرهنگ و هنر کشور بهرهمند کند و رفاه و اسایش اعضای موسسه را به عنوان سرمایه های فرهنگی کشور ارتقا بخشد .
در همه دنیا حتی در کشورهای آسیای میانه موسسههای مشابه وجود دارد و دولتها برای چنین نهادهایی سنگ تمام میگذارند که من نمونه آن را از نزدیک در جمهوری ارمنستان دیدم که هتل و مجموعه تفریحی فرهنگی بزرگ و مجهزی در ۲۰ کیلومتری ایروان برای استراحت هنرمندان و خانوادههایشان تدارک دیدهاند.
ردیف بودجه موسسه باید در شأن صدها نفر هنرمندی باشد که از خود وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان هنرمندان شاخص و برجسته، نشان درجه یک هنری گرفتهاند و حمایتهای همه جانبه از موسسه، در واقع دست مریزاد دولت و ملت است به کسانی که پنجاه شصت سال در مقام نویسنده، شاعر، بازیگر، کارگردان، نقاش، خوشنویس، مجسمه ساز، معمار و هنرهای دستی در کار آفرینش هنر و زیبایی بودهاند و کمک بزرگی کرده اندبه تلطیف روابط انسانی ، در یک جامعه جنگ زده و تحریم شده که خشونت و سردی روابط، سادهترین دستاورد چنین شرایطی است. در همان شرایطی که جوانان ما در جبههها میجنگیدند و مشغول دفاع از سرزمین و میهن بودند، در تهران و دیگر شهرهای ایران، هنرمندان فضای زندگی را برای تحمل سختیهای برآمده از جنگ، قابل تحمل میکردند! بسیاری از هنرمندان در ۸ سال دفاع و پایداری با هنرشان در صحنه یا پشت صحنه، ادبیات و هنر مقاومت را پدید آوردند.
اعضای این موسسه هر کدام هزاران و برخی میلیونها نفر دوستدار در سطح کشور دارند.این بزرگواران اکنون همه تحت نام اعضای موسسه هنرمندان پیشکسوت به عنوان یک ظرفیت ملی دور هم جمع شده اند و می توانند در اداره امور فرهنگی و هنری، طرف مشورت مدیران فرهنگی باشند و امروز که آقای رییس جمهور پزشکیان، کلمه وفاق ملی را زیاد به کار میبرند، بداننداین وفاق و همبستگی ملی از همدلی و همکاری با همین نهادهای به ظاهر کوچک شکل میگیرد.
موسسه هنرمندان پیش کسوت میتواند با توجه به ظرفیت بالایی که در تک تک وجود اعضایش اندوخته شده و بالیده، میتواند طرف مشورت مدیران وزارت فرهنگ و ارشاد و دیگر نهادهای فرهنگی کشور باشد،برای کمک به رشد و توسعه فرهنگ و هنر کشور. دیگر دوران مدیریتهای غیر تعاملی در جهان به سر آمده و دولتها آموختهاند که کشور را با مشارکت جمعی و به صورت تعامل با نهادهای مدنی و گروههای اجتماعی و فرهنگی اداره کنند .
مدیر موسسه به جای دغدغه بودجه و یا رفع موانع و ناملایمات بهتر است تمامی وقت و انرژی خود را صرف تحقق اموری بکند که در اساسنامه و اهداف تاسیس موسسه به آن اشاره شده است.
در پایان از آنانی که به هر دلیل سالهاست بر طبل مخالفت با این موسسه میکوبند تقاضا داریم که به میل و خواسته هنرمندان پیشکسوت این کشور احترام بگذارند و اگر قصد و نیتی جز خیرخواهی ندارند ( که امید است چنین باشد) اجازه دهند تجربه موفق این ۱۲ سال در تکریم هنرمندان پیشکسوت در این موسسه استمرار یافته و تلاش کنند برای داشتن ردیف بودجه مستقل و همچنین از لحاظ ساختار اداری شکل و موقعیت آن به یک بنیاد ملی ارتقا یابد.
از جناب دکتر صالحی وزیر محترم فرهنگ و ارشاد انتظار داریم سیاست تکریم هنرمندان پیشکسوت را در صدر برنامهها، وظایف و فعالیتهای وزارتخانه قرار دهند و موسسه به صورت متمرکز مرجع اجرای این سیاست باشد.
با سپاس
اعضای موسسه هنرمندان پیشکسوت