مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت در مجتمع پیام سرای فردوسی با استاد امیر صادقی دیدار کرد.
به گزارش روابط عمومی موسسه هنرمندان پیشکسوت ، ظهر شنبه 4 اسفندماه سیدعباس عظیمی مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت با حضور در مجتمع پیام سرای فردوسی با استاد امیر صادقی هنرمند بنام و پیشکسوت شاهنامه خوانی و عضو این موسسه دیدار کرد.
پیام سرای فردوسی از سال 1370 با تلاش های استاد امیر صادقی افتتاح شد و در راستای تعلیم شاهنامه به فرزندان ایران زمین سال ها در حال تلاش است.
در این دیدار استاد امیر صادقی که او را فرزند فردوسی نیز می نامند تنها خواسته خود از مسئولان کشور را مجوز خاکسپاری در کنار مقبره حکیم ابوالقاسم فردوسی در طوس اعلام کرد.
امیر صادقی (متولد ۱۳۳۰ در اصفهان) شاعر و شاهنامهخوان ایرانی و بنیانگذار پیامسرای فردوسی است. وی که با لقب «پسر فردوسی» نیز شناخته میشود.استاد امیرصادقی نشان درجه یک هنری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دارد و عضو موسسه هنرمندان پیشکسوت است.
او بیش از پنجاه سال پیرامون شاهنامه پژوهش کرده و با رویکرد نوینش در این موضوع توانسته سبک جدیدی را با نام «روایتگری شاهنامه» ایجاد و معرفی کند.
علاقه به شاهنامه را از طریق مادرش و در سن ۶ سالگی بدست آورد. مادرش از قوم بختیاری بود و بر اساس سنت میان بختیاریها بسیاری از بیتهای شاهنامه را از حفظ داشت. این آشنایی در طی سالهای نوجوانی و جوانی وی نیز ادامه یافت بطوریکه بعدها و پس از درگذشت مادرش ارادهای قوی برای دنبال کردن شاهنامه به صورت تخصصی پیدا کرد.
مهارت امیر صادقی به ورزش قهرمانی و هنرهای رزمی همچون کوهنوردی و کاراته نشان از روحیه حماسی ایشان دارد که در این زمینه نیز سالها فعالیت مستمر داشتهاست.
امیر صادقی از شاعران معاصر و صاحب سبکی است که به جهت علاقه اش به فردوسی عموماً بر وزن شاهنامه شعر میسراید. از ویژگیهای سبک شعری او میتوان به بداهه گوییهایش اشاره نمود که اتفاقها و رخدادهایی که در آن حضور دارد را به صورت بداهه و زنده همانند صورتجلسهای به نظم درمیآورد.در میان شعرهای او شعرهای «صلح» و «آرش» از شهرت بیشتری برخوردار هستند.
استاد صادقی در طی این سالها اجراهای بسیاری در انجمن های فرهنگی مختلف داخلی و خارجی داشته که میتوان از اجراهای در سازمان میراث فرهنگی، دائرةالمعارف بزرگ اسلامی، کتابخانه ملی ایران، کنگره بزرگداشت فردوسی، جشنواره موسیقی فجر، تالار وحدت و خانه هنرمندان نام برد.وی به عنوان برجستهترین شاهنامه خوان ایرانی از سوی پژوهشکده مردمشناسی میراث فرهنگی به سازمان یونسکو معرفی شد و در جشنواره جهانی هنرهای مردمی، برگزار شده در تابستان سال ۱۳۸۷ و در کشور ژاپن شرکت کرد.امیر صادقی با سفر به کشورهای آمریکا، آلمان، فرانسه، هندوستان، گرجستان، تاجیکستان و امارات متحده عربی به معرفی و روایتگری شاهنامه فردوسی پرداختهاست.