به گزارش روابطعمومی موسسه هنرمندان پیشکسوت آثار نقاشی استاد جمشید سماواتیان در گالری “نگر” به نمایش گذاشتهشد. این نمایشگاه شامل آثاری است که بیش از نیم قرن تلاش و تجربه او را به تصویر میکشد و به همین دلیل “میراث” نام گرفتهاست. آنچه “میراث” جمشید سماواتیان است، بیش از هرچیز زیست هنرمندانه و البته نگرش او در آثار هنریاش است که در آیینه نیمقرن از آثار او به روشنی قابل دریافتاست. این مجموعه انتخابی است از همین گنجینه که با هدف ارائه بخشی از تاریخ هنر ایران صورتگرفتهاست.
هدف خیرخواهانه از برگزاری نمایشگاه
به گفته استاد سماواتیان تمام عواید این نمایشگاه به نیازمندان میرسد. این نیازمندان شامل مستمندان، حاشیه نشینان، و هنرمندان نوپایی است که به دلیل مسائل معیشتی از مسیر هنری خویش بازماندهاند.
او درباره آثاری که در این نمایشگاه ارائه کردهاست گفت: من از زمانی که دانشجوی دانشگاه هنرهای زیبا بودم به این فکر افتادم هنر گذشته ایران که آرام آرام درحال فراموش شدن است را احیا کنم ولی با نگاهی نو و به گونهای که مطابق با وضعیت هنر امروز باشد بنابراین این آثار را که نمایانگر هنر و میراث هنرمندان صدها سال پیش بودهاست را خلق کردم و هنر گذشتگان را سوژه کار خود قراردادم و به جای آن که با رنگ روغن و تکنیکهای معمول کارکنم توانستم با گچ و خاک، ورقهای طلایی و انواع پاتینه این آثار را خلق کنم.
“حراجتهران”
استاد سماواتیاندر ادامه صحبتهای خود در رابطه با حراجتهران گفت: آثار هنری باید ارزش و قیمت راستین خود را از طریق کارشناسی معتبر بهدست بیاورند. با کمال تاسف همه می دانند ارزش آثار و کارهایی که در آن حراج به فروش میرود و قیمت آنها به میلیاردها رسیده است بر اساس ارزش واقعی اثر نیست، بلکه بر اساس مکانیزم جاری در سالن حراج است. حراجتهران شبیه یک سالن رقابت برای ثروتمندان و دهنکجی آنها به یکدیگر است.
نباید مردم را بدبین کرد
استاد سماواتیان در ادامه صحبتهای خود با اشاره به این نکته که نباید مردم را بدبین کرد، گفت: طبق فرمایشات رهبر انقلاب، “کنترل و مراقبت مسئولان و مدیران، شرط آبادانی جامعه است.” پس چرا مسئولین رسیدگی نمی کنند و اجازه میدهند فعالیتهای نادرست مانع گسترش فرهنگ متعالی، اسلامی و عدالتخواهانه شود؟ چرا مسئولین در این مدت به حراجتهران رسیدگی نکردهاند و اجازه دادند این حراج به اخلاق، عدالت، دین و انسانیت چوب حراج بزند؟
فن عشق ورزیدن از فن نقاشی مهمتر است
استاد جمشید سماواتیان با اشاره به این نکته که مهمترین فن و هنر، عشقورزی است افزود: من این میراث را با رنج و سختی و سرمستی خلق کرده و به نمایش گذاشتهام، اما عدهای از هنرمندان ما به دنبال تقلید کورکورانه هستند، در صورتی که هنرمند باید نهضت پرسشگری را بیدار کند. چرا باید کار افرادی که بعضا رزومه هم ندارند میلیاردی فروش برود؟
هم چنین در رابطه با این که هنرمند مسئولیت دارد گفت: اگر من هنرمند احساس مسئولیت نکنم در برابر فرزندانمان گناهکار خواهم بود. همه جوانان فرزندان ما هستند و باید به آنها پاسخگو باشیم.
پیشنهاد برای برگزاری نشست
جمشید سماواتیان در انتهای صحبتهایش گفت: من پیشنهاد میکنم نشستی با رسانهها و مسئولین کشور برگزار شود تا ابهامات برگزاری چنین حراجهایی برطرف شود و به این سوال پاسخ دادهشود که آیا برگزاری چنین حراجهایی در حکومت اسلامی از نظر شرعی و اسلامی درست است؟
استاد جمشید سماواتیان از پیشگامان هنر معاصر است که با اساتیدی چون عباس کیارستمی، مرتضی ممیز، کیخسرو خروش، علیاکبر صادقی و… همدوره بودهاست.
او سال 1317 در اصفهان متولد شد و کار هنری را از کودکی آغازکرد. او سال 1338وارد دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران شد. نخستین نمایشگاه انفرادی او سال 1343 در هتل هیلتون تهران برگزار شد و پس از آن تا به امروز، بیش از نیمقرن به خلق مستمرو حرفهای آثار خود ادامه دادهاست و نمایشگاه انفرادی او با نام “میراث” از دهم بهمن تا بیست و یکم بهمن در نگارخانه “نگر” برگزارشد.