زندگینامه
در بیست و چهارم اردیبهشتماه سال 1327 در تهران متولد شد. سال 1346 مقطع دبیرستان را با گرفتن دیپلم ریاضی به پایان رساند. در آن سال، دانشکده علوم ارتباطات اجتماعی تأسیس شده بود و او تنها برای همین دانشکده کنکور داد؛ چراکه این دانشگاه رشته سینما داشت و او میتوانست در رشته مورد علاقهاش که فیلمبرداری بود ادامه تحصیل دهد.
حمید انگجی در سال 1350 لیسانس فیلمبرداری خود را از همان دانشگاه دریافت کرد و به سربازی رفت. پس از بازگشت از سربازی در سال 1352 در وزارت فرهنگ و هنر سابق استخدام و در مرکز مردمشناسی ایران به کار مشغول شد. کار او فیلمبرداری فیلمهای مستند بود؛ فیلمهایی مثل مراسم قالیشویی مشهد اردهال، کوچ عشایر، مراسم پخت سمنو، سفالگری در لالهجین و…
بعد از مدتی که مرکز مردمشناسی ایران به سازمان میراث فرهنگی و گردشگری منتقل شد، او به اداره تولید فیلم رفت. در آنجا علاوه بر فیلمهای مستند، فیلمبرداری فیلمهای سینمایی را نیز بر عهده داشت. در تمام این مدت فیلمبرداری فیلمهای سازمان میراث فرهنگی نیز به عهده او بود که از جمله آنها میتوان «موسیقی اقوام ایرانی»، «نوروز در ایران» و«هفت کشور منطقه» را نام برد. فیلم «هفت کشور منطقه» که برای سازمان جهانی یونسکو بود، به ثبت نوروز به نام ایران منجر شد.
او در کارنامه کاری خود فیلمبرداری فیلمهای سینمایی چون «انسان بینهایتها» که جز اولین فیلمهای سینمایی بعد از انقلاب است، «شب بخیر غریبه»، «تفنگ شکسته»، «غارت»، «من تابع قانونم»، «بچههای بلوچ»، «مسافر غریب»، «دختران جنگ»، «آفتابگردان وحشی»، «گوسفند»، «مقاومت»، «قصه تولد»، «یک خاطره»، «تونل ۱۸»، «کمینگاه مرگ»، «با چشم من به فردا نگاه کن» و … را بر عهده داشته است.
در طول هشت سال دفاع مقدس او بیشتر در جبههها حضور داشت و از عملیات جنگی فیلمبرداری میکرد. فیلمبرداری از مراسم خاکسپاری امام خمینی (ره)، فیلمبرداری از سفر آیتالله هاشمی رفسنجانی به آفریقا و فیلمبرداری مجموعه تلویزیونی «حوادث» از دیگر کارهای حمید انگجی است.
حمید انگجی در سال 1381 بازنشسته شد. او مدرک درجه یک هنری دارد و از سال 1394 عضو مؤسسه هنرمندان پیشکسوت است.