زندگینامه
تئاتر، خاستگاه تجلی توانمندیهای او و مشهد، زادگاه این هنرمند عرصه هنرهای نمایشی است. تفاوتی ندارد این توانمندی در مقام کارگردانی، بازیگری، طراحی صحنه، ساخت عروسک، ساخت مجسمه، ماسک، طراحی صحنه، طراحی گریم یا … متجلی شود. استعداد و شوق او به تئاتر، محرک و مشوق حضور او در بسیاری از عرصههای هنر نمایشی بوده است. سهراب سلیمی، راه خود را پیوند با صحنه و تئاتر هموار یافت. این پیوند بعدها با حضور فعالش در خانه تئاتر و در کسوت عضو هیئت مدیره خانه تئاتر مستحکمتر شد.
بیست سال پس از آنکه در سال 1329 پای به عرصه وجود نهاد، حضور در صحنه تئاتر را با نمایشهای پزشک قلابی به کارگردانی نصرت زمانی در تالار رازی کرمانشاه و همچنین تاجماه و عروس به کارگردانی فریده فرجام در تالار پروین اعتصامی کرمانشاه در سال 1349 لمس کرد.
«ملاقات»، نخستین ملاقات تماشاگران سینما با سهراب سلیمی بر پرده نقره ای به کارگردانی خسرو معصومی در سال 1365 بود. همکاری با هنرمندانی همچون جمشید مشایخی، پروانه معصومی، شاپور شهیدی و سیامک اطلسی ارمغان حضور او در این فیلم و زمینهساز حضور پررنگتر او در سینما شد. سال 1372 در سریال استپان نیز بازی کرده است. سهراب سلیمی اینبار با محمدجاوید مهتدی یعنی کارگردان سریال استپان و هنرمندانی چون اسماعیل محرابی، حمید مهرآرا، سیدصادق هاتفی و فریبا متخصص همکاری داشت.
سال 1373 تلألو حضورش در بازیگری درخشانتر به چشم مخاطبان نشست. توانمندیهای او در بازیگری با ایفای نقشش در فیلم دیدار به کارگردانی محمدرضا هنرمند و سریال معمای یک قتل به کارگردانی حسن فتحی و قاسم شاکری بیش از پیش برای مخاطبان نمایان شد.
در دورههای گوناگون جشنواره تئاتر فجر، به عنوان عضو گروه انتخاب آثار حشور داشته است. منظومه فعالیتهای سلیمی در عرصه تئاتر، سینما و تلویزیون یه همین جا ختم نمیشود. تدریس دانشگاهی تئاتر، ریاست انجمن کارگردانان خانه تئاتر، اجرای چندین تئاتر از برجستهترین متون نمایشی بخشی از منظومه حضور اثرمند او در این عرصه است.
به تازگی و دی ماه سال 1398 به سراغ «آقای اشمیت کیه؟» رفت و این نمایش نوشته سباستین تیری و ترجمه شهلا حائری را با همراهی بازیگرانی چون ایرج راد، شهره رعایتی، میثم رازفر، سینا خدابخشی در مقام کارگردان به روی صحنه تئاتر برد. دو سال پیش از این سالن قشقایی تئاتر شهر، میزبان مایش «بوی خواب» به کارگردانی سهراب سلیمی و نویسندگی محمد چرمشیر ، بازخوانی نمایشنامه «آرامش از نوعی دیگر» نوشته تام استوپارد و ترجمه هوشنگ حسامی بود.
نام تئاتر با حضور سلیمی عجین شده است. از 70 سال حیات او، بیش از ۵۲ سال آن در همراهی هنرهای نمایشی است. او فارغالتحصیل این رشته در کارگردانی و بازیگری است. او همچنین دارنده گواهینامه درجه یک هنری است. گرچه کمیت معیار خوبی برای عیارسنجی حضور او در این عرصه نیست اما بیش از ۱۲۲ پروژه را بازی و کارگردانی کرده یا در مقام مشاور حضور داشته است. گرچه تئاتر خانه اصلی اوست اما همسو با آن میشود گفت که اتفاقات سینمایی هم در زندگی او به همین میزان پررنگ است. ایفای نقش در بیش از ۱۷ پروژه سینمایی و حضور در بیش از ۱۱ تلهتئاتر تلویزیونی، مؤید نقش پررنگ او در عرصه تصویر است.