منصور وفایی

منصور وفایی نوزدهم فروردین سال 1313 متولد شد. او از بازماندگان نقاشی قهوه‌خانه‌ای است.
منصور وفایی

زندگی‌نامه

از بازماندگان نقاشی قهوه‌خانه‌ای است؛ هنری که حفظ هویت ملی‌مان کمک می کند.
وفایی از همان کودکی به نقاشی علاقه داشت. به واسطه این علاقه‌مندی پدرش او را در دبیرستان اسدآبادی ثبت نام کرد. نزد استاد علی اکبر نجم آبادی از شاگردان کمال الملک نقاشی را آموخت. علاقه‌اش به روایت داستان در نقاشی او را به سمت نقاشی قهوه‌خانه‌ای سوق داد. از شاهنامه و روایات مذهبی برای خلق اثر الهام گرفت.

سال ۱۳۶۹ براش سالی مهم بود. همزمان با کنگره بزرگداشت فردوسی در تهران هنرش را به رخ کشید. داستان‌های شاهنامه با هنر او و حسن اسماعیل زاده برای مهمان خارجی و داخلی کنگره به تصویر درآمد و پس از آن بود که درخواست‌ها برای کشیدن نقاشی قهوه‌خانه‌ای به سمت او سرازیر شد.
او با نوآوری و تلاش مسیرش را ادامه داد تا جایی که نشان درجه یک هنری را دریافت کرد. با تخیل خود بر پرده نقش می زند. می شنود و شنیده‌ها را به تصویر تبدیل می کند. نقاشی قهوه‌خانه‌ای سنت و فرهنگ ماست و با تاسیس موسسه هنرمندان پیشکسوت هنرمندان این عرصه مانند سایر هنرها مورد توجه قرار گرفتند. منصور وفایی نیز از سال 96 به عضویت در این موسسه در آمد. او همچنین مطالعه و پژوهش درباره نقاشی سنتی و مدرن را انجام می دهد و با همت و غیرت در مسیر حفظ این هنر و ترویج آن قرار دارد.
همواره سعی در نوآوری داشته تا از تکرار دوری کند و از فرازها و مفاهیم معنوی در آثارش بهره می‌برد. آموزش نقاشی قهوه‌خانه‌ای به علاقه مندان یکی دیگر از فعالیت های اوست. او در طول زندگی هشتاد و شش ساله خود آثار ماندگاری را خلق کرده است.
۱۰ پرده نقاشی برای تالار فردوسی دانشگاه تهران، ۱۲ پرده برای بنیاد ایران شناسی بر اساس ترکیب بند عاشورایی محتشم کاشانی، ۶۰ پرده شاهنامه ای برای مراکز مختلف برخی از آثار اوست.
همچنین نقاشی نشریه کودک و نوجوان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نیز کار اوست.

از دیگر آثار او می توان همکاری با شرکت هنری یونیورسال فاین آرتز کمپانی برای تهیه بیش از ۳۰۰ تابلو نقاشی، تصویرگری داستان رستم و سهراب در قالب ۱۲ تابلو و تصویر گری روی ۵جلد شاهنامه فردوسی را نام برد.

همچنین ۳۰ پرده نقاشی شده این هنرمند همدانی از شاهنامه فردوسی در فرهنگستان هنر نگهداری می شود و هر سال در بزرگداشت فردوسی به نمایش در می آید.

وفایی از معدود هنرمندانی است که کار نقاشی قهوه خانه‌ای را ادامه داد و با هنر خود بخشی از فرهنگ این سرزمین را به تصویر در آورد.

سایر هنرمندان

اسکرول به بالا