زندگینامه
بسیاری از ما شعر «روباه و زاغ» را در دوران دبستان به خاطر داریم. تصویرگری این شعر و بسیاری دیگر از مطالب آشنا برای کودکان کار اوست؛ پرویز کلانتری طالقانی، طراح، نقاش و نویسنده برجسته و ماندگار ایرانی است. «روباه و خروس»، «چوپان دروغگو»، «حسنک کجایی»و «مرغابیها و لاکپشت» برخی دیگر از آثار او هستند که در کتابهای دبستانی خاطرات بسیاری را برای دانشآموزان ثبت کردند.
او سال 1310 در زنجان متولد شد و اردیبهشت ماه 1395 پس از چندین دهه افتخارآفرینی و ثبت آثار ماندگار، چشم از دنیا فروبست. از همان کودکی علاقه خود را به نقاشی بروز داد تا اینکه در سال 1330 وارد دانشکده هنرهای زیبای تهران شد. آشنایی او با همایون صنعتیزاده، مسیری برای ورودش به دنیای تصویرگری شد. به واسطه این آشنایی او با موسسه انتشاراتی فرانکلین، ناشر کتابهای درسی و نشریه پیک، همکاریاش را آغاز کرد و بخش عمدهای از تصویرگریهای فانتزی کتابهای درسی را انجام داد. در آن زمان تصویرهای او نو بود و حضور رنگ، بهخصوص برای کتابهای تاریخ و جغرافیا، جذاب بود. او مدتی مدیر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تهران شد.
اما سال 1353 شروع دورهای تازه در زندگی هنری او محسوب میشود؛ در این زمان او نقاشیهای کاهگلی را شروع کرد و تا روزهای آخر عمر خود این مسیر را ادامه داد.
بیش از 40 سال تصویرگری دستاورد فعالیت هنری اوست و در این مدت 26 کتاب کودک را تصویرگری کرد. در مهرماه 91 نمایشگاهی از آثار پرویز کلانتری با عنوان «به یاد کودکی» برپا شد تا تجدید خاطرهای باشد.
پرویز کلانتری همواره برای معرفی هنر ایرانی به مخاطبان خارجی تلاش کرد و با نمایش آثار خود در نمایشگاههای خارجی سعی کرد، این مهم را تحقق بخشد.
آثار او در نمایشگاههای گروهی و انفرادی بسیاری به نمایش درآمد. همچنین یک اثر از این تصویرگر ایرانی، در فهرست تمبرهای ویژه سازمان ملل به چاپ رسیده است. تابلوی مشهور “شهر ایرانی” او نیز در مقر سازمان ملل در نایروبی قرار دارد.
او دستی در نوشتن هم داشت و کتابهای «ولی اوفتاد مشکلها»، «چهار روایت» و «نیچه نه، فقط بگو مشد اسماعیل» با قلم او منتشر شد.
پرویز کلانتری طالقانی همزمان با راهاندازی مؤسسه هنرمندان پیشکسوت به عضویت آن درآمد.