فرج‌الله سلحشورنیا

نخستین روز فروردین‌ماه یادآور زادروز او در سال 1331 است. او کارش را با تئاتر مسجد شروع کرد.
فرج‌الله سلحشورنیا

هنوز هم شبکه‌های سیما، به ویژه آن‌ها که مختص سریال‌های تلویزیونی‌اند، آثار او را به نمایش می‌گذارند. از «مردان آنجلس» تا «یوسف پیامبر»، هرکدام رد و نشانی از تلاش و موفقیت این کارگردان تلویزیونی برای نمایش روایات تاریخی و دینی است. 

نخستین روز فروردین‌ماه یادآور زادروز او در سال 1331 است. نخستین فرزند خانوده‌ای 11 نفره بود. فرج‌الله سلحشورنیا که نامش در سپهر هنر ایران به عنوان بازیگر، چهره‌پرداز، نویسنده و کارگردان هنری ثبت شد، کارش را با تئاتر مسجد شروع کرد. او در مسجد جوادالائمه به بچه‌ها قرآن و تجوید و روخوانی آموزش می‌داد.

سال 1361 بود که برای نخستین بار کار خود را با بازی در فیلم «توبه نصوح» به کارگردانی محسن مخملباف آغاز کرد. دو سال بعد در فیلم «گورکن» محمدرضا هنرمند، علاوه بر بازیگری به عنوان چهره‌پرداز هم فعالیت کرد. در سال ۶۵ در فیلم مرحوم رسول ملاقلی‌پور، «پرواز در شب»، بازی کرد و سال ۶۷ نیز در «انسان و اسلحه» مجتبی راعی به عنوان تهیه‌کننده و بازیگر حضور داشت. سلحشور در سال ۷۶ هم یک بار دیگر به عنوان بازیگر فیلم «دنیای وارونه» جلوی دوربین شهریار بحرانی رفت. نقطه عطف کارنامه مرحوم فرج‌الله سلحشور در فاصله بین دهه‌های هفتاد و هشتاد با سه مجموعه تلویزیونی شکل گرفت که هر سه درون‌مایه‌ای تاریخی-مذهبی داشتند و از داستان‌های قرآنی الهام گرفته بودند. سلحشور در سال 1370، مجموعه «ایوب پیامبر» را ساخت که در آن زمان مورد توجه قرار گرفت و شروعی برای موفقیت‌های بعدی این کارگردان بود. او در این سریال علاوه بر کارگردانی، نگارش فیلمنامه را نیز بر عهده داشت و ایفاگر نقش حضرت ایوب هم بود. «مردان آنجلس» عنوان مجموعه تلویزیونی است با محوریت داستانی از قرآن که سلحشور در سال ۱۳۷۶ش آن را برای صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران کارگردانی کرد.

مجموعه تلویزیونی «یوسف پیامبر(ع)» را سال ۱۳۸۶ش در ۴۰ قسمت برای صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران ساخت. فرج‌الله سلحشور در این مجموعه به عنوان کارگردان، بازیگر، تهیه‌کننده و نویسنده حضور داشت. این سه‌گانه قرآنی بارها از شبکه‌های تلویزیونی گوناگون ایران و برخی از کشورها پخش شده است و در زمره آثاری قرار می‌گیرد که در زمان پخش هرکدام توانستند مخاطبان زیادی را مقابل قاب جادویی تلویزیون بنشانند. از فرج‌الله سلحشور دو پروژه تلویزیونی نیمه‌تمام، «قصه‌های تبیان» شامل روایت‌هایی با موضوعات قرآنی در جامعه امروز ایران و همچنین پروژه مهم «حضرت موسی»، به جای مانده است.

این هنرمند پیشکسوت تئاتر، سینما و تلویزیون، سرانجام پس از ماه‌ها تحمل رنج بیماری، بامداد هشتم اسفند ۱۳۹۴ در بیمارستان بقیةالله تهران درگذشت. فرج‌الله سلحشور از  اول تیرماه 1392 عضو مؤسسه هنرمندان پیشکسوت بود.

سایر هنرمندان

اسکرول به بالا