در نشست صمیمی مدیرعامل و جمعی از اعضا موسسه هنرمندان پیشکسوت با معاون پارلمانی رئیس جمهور مطرح شد؛ باید از ظرفیت مجلس برای حمایت و تقویت موسسه هنرمندان پیشکسوت استفاده شود

معاون پارلمانی رئیس جمهور : در سالهای اخیر با توجه مشکلات معیشیتی توجه بیشتری به این موضوع نسبت به فرهنگ شده که امیدواریم با افول کرونا، دولت حمایت مادی جدی‌تری از فرهنگ و هنر داشته باشد تا شاهد رونق بیشتر این حوزه باشیم.

سیدمحمد حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور در نشست با سیدعباس عظیمی -مدیرعامل – و برخی از اعضای موسسه هنرمندان پیشکسوت گفت: در سالهای اخیر بدلیل شرایط کشور به مسایل اقتصادی و مشکلات معیشیتی توجه بیشتری نسبت به فرهنگ شده  و فرهنگ و هنر تحت الشعاع قرار گرفته است، امیدواریم با بهبود اوضاع و افول کرونا دولت حمایت مادی و معنوی و اهتمام جدی‌تری داشته باشد تا شاهد رونق بیشتر حوزه فرهنگ و هنر باشیم.

حسینی افزود : هنرمندان متعهد از جمله پیش‌کسوتان سرمایه کشور هستند که باید از توانمندی و تجربه آنان به درستی و بیش از پیش استفاده شود.

حسینی در ادامه با اشاره به حضور خود در سومین یادواره « سرداران و ۱۳۱۹ شهید فرماندهی یگان‌های ویژه نیروی انتظامی» گفت: یکی از کارهای خوب یگان ویژه این بود که برای هر یک از این ۱۳۱۹ شهید بزرگوار یک سفیر انتخاب کرده بودند تا با بررسی سبک زندگی شهید و ابعاد شخصیت وی به معرفی او به جامعه بپردازد، می توان با همین روش از هریک از دانشجویان رشته های هنری خواست که یک هنرمند پیش کسوت را انتخاب کند و با گفتگو با این عزیز و بررسی آثار و خاطرات وی به تدوین کتاب از کارنامه، اقدامات، تجربیات و پیشنهادات آن پیش‌کسوتان بپردازد و نیز در قالب های گوناگون هنری این اطلاعات را منتشر سازد.

وی در باره یکی از مطالبات هنرمندان در این نشست تاکید کرد: در کشور امکانات کم نداریم، اما معمولا از آنها درست استفاده نمی‌شود. مانند باغ زیبای ارشاد که به دلیل عدم رسیدگی به یک مخروبه تبدیل شده بود، در دوره مسئولیت در ارشاد به بازسازی آن پرداختیم و آن را به مجموعه‌ای واقعا زیبا و کاربردی برای برنامه ها و محافل ادبی و هنری تبدیل کردیم. چنین امکاناتی در اختیار دستگاههای دولتی و نهادها فراوان هست که اگر بخشی نگری نکنند اهالی فرهنگ و هنر می توانند در این مراکز برنامه اجرا کنند.

حسینی در پاسخ به درخواست هنرمندان پیش‌کسوت برای دیدار با رئیس جمهور گفت: انشالله این موضوع پیگیری خواهد شد تا عزیزان بتوانند مستقیم و بدون واسطه نظرات خود را مطرح کنند.

وی با بیان اینکه گاهی دیگران مفاخر ما را مصادره می‌کنند، گفت: مثلا حدود ۶سال قبل درشهر گنجه آذربایجان کتیبه‌های اشعار فارسی را که در آرامگاه حکیم نظامی بود جمع آوری کردند با این بهانه که این ترویج زبان فارسی و ایران است! در صورتی که پارسی‌گو بودن نظامی اظهر من الشمس آست و قابل کتمان نیست! مگر می توان خمسه نظامی را نادیده گرفت و به ترجمه آن اکتفا کرد؟ اگر در معرفی مشاهیر و مفاخر ایران عزیز در قالب جذاب هنر کوتاهی کنیم، در آینده برای اثبات بدیهیات نیازمند تلاش و هزینه های فراوان خواهیم شد.

حسینی با اشاره به مطالبی که درباره حمایت مالی از موسسه و اختصاص بودجه در این نشست مطرح شد، گفت:  وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اهتمام جدی به توسعه‌ی فعالیتهای فرهنگی دارد و بدون شک از این مجموعه هم حمایت خواهد کرد.

معاون پارلمانی رئیس جمهور تاکید کرد: هر چند وظیفه معاونت امور مجلس پیوند دو قوه مجریه و مقننه و تلاش برای تعامل هر چه بهتر دولت و مجلس است اما به طور طبیعی ارباب فرهنگ و هنر به اعتبار مسئولیت های قبلی بنده انتظار دارند به این حوزه هم توجه داشته باشم بنده هم چه در تهران و چه در سفرهای استانی هر جا لازم باشد در خدمت این قشر فرهیخته و دیگر نخبگان و اساتید هستم.

گفتنی است در این دیدار جمعی از هنرمندان از جمله محمد گلریز ( خواننده سرودهای انقلاب و دفاع مقدس )، حسن ریاحی( آهنگساز و سازنده سرود جمهوری اسلامی)، رضا فیاضی ( بازیگر، نویسنده، صداپیشه و کارگردان )، عنایت بخشی (  بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون )، رضا بنفشه خواه ( بازیگر پیشکسوت) ، اسماعیل خلج ( نمایشنامه‌نویس، بازیگر و کارگردان پیشکسوت ) و انسیه شاه حسینی( کارگردان و فیلمنامه‌نویس دفاع مقدس) حضور داشتند.

شایان ذکر است، در آغاز این نشست، هنرمندان به بیان بعضی از مشکلات جامعه هنری و پیشکسوتان هنر و ادب و انتظارات خود از دولت مردمی آقای رئیسی پرداختند. توجه به جامعه هنری، رفع کمبود بودجه مورد نیاز برای انجام کارهای فرهنگی موسسه پیشکسوتان و حمایت بیشتر برای فعالیت‌های هنری و تامین اعتبار برای تجلیل و رفع مشکلات ضروری و معیشتی هنرمندان از جمله خواسته های آنان بود.

در این دیدار، عظیمی مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت ضمن قدردانی از حمایت های دولت مردمی آیت الله رئیسی از هنرمندان و اصحاب فرهنگ و هنر بیان داشت: این موسسه در سال 1391 در دولت دهم در مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکیل شد. اعضای این موسسه، هنرمندان رشته‌های گوناگون هنری از جمله سینما، تئاتر، موسیقی و هنرهای تجسمی با سن بالای 60 سال هستند که غالبا دارای گواهینامه درجه یک و دو هنری از شورای ارزشیابی هنرمندان، نویسندگان و شاعران کشور هستند. این موسسه حدود ۱۰۰۰ عضو دارد که ۸۵۰ نفر آنان دارای پرونده تکمیل شده هستند.

در خاتمه نشست،به پاس خدمات سید محمد حسینی به حوزه فرهنگ و هنر، نشان موسسه هنرمندان پیشکسوت و عضویت افتخاری در موسسه از سوی هنرمندان حاضر در نشست به ایشان اهدا شد.

تحریریه موسسه هنرمندان پیشکسوت

تحریریه موسسه هنرمندان پیشکسوت

سایر اخبار

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا