آئین نکوداشت «زینت السادات امامی » برگزار شد

آئین نکوداشت «زینت السادات امامی اصفهانی»عضو موسسه هنرمندان پیشکسوت سوم دی‌ماه در تالار شهید مطهری انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد.

آئین نکوداشت «زینت‌السادات امامی اصفهانی» عضو موسسه هنرمندان پیشکسوت با حضور محمود سالاری (معاون هنری وزارت فرهنگ و رئیس هیات امنا موسسه هنرمندان پیشکسوت)، مهدی جمالی‌نژاد (معاون وزیرکشور)، محمود شالویی (رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی)،سیدعباس عظیمی (مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت)، عبدالرضا سهرابی (مدیرکل هنرهای تجسمی)، محمدباقر آقامیری (نگارگر)، جلیل جوکار (نگارگر) و تعدادی دیگر از اهالی فرهنگ و هنر برگزار و لوح به همراه هدیه موسسه هنرمندان پیشکسوت به ایشان اهدا شد.

در ابتدای این پیام دکتر محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی قرائت شد.

 در این متن آمده بود: «هنر متعالی و برخواسته از حقیقت ضمیر آدمی یادآور فردوس برین است و مایه اصلی آن رنج پرسوز و درد سترگ روح غربت‌زده و گام برداشتن در مسیر سعادت و کمال. همچنان که جوهره هنر معنوی ایران اسلامی پیوندی ریشه دار و عمیق میان زیبایی، تعالی، معنویت و صناعت به نمایش می‌گذارد، آن گاه که این موهبت الهی به عطوفت زنانه و مهر مادری آراسته گردد موجبات خلق آثار ارزشمندی را فراهم می‌کند که انسان را به سوی اصل افلاکی خویش فرا می‌خواند. این حقیقتی است که زنان از دیرباز سهمی انکارناپذیر در هنر ایرانی داشته‌اند و بخش زیادی از هنرهای کشور عزیزمان مرهون سرپنجه توانمند بانوان ایران زمین و وام‌دار جد و جهد خلاقانه آنان است که گاه در سما حروف و نقوش تابلوی جان ساختند و آمیزه عرش داشته‌اند و گاه در رگ رگ قالی، گلیم، سفال و نگارگری و تمامی هنرهای دیروز و امروز نقش خود را به شیوایی و شیرینی رقم زده‌اند.

هنرمند پیشکسوت سرکار خانم زینت السادات امامی فرزند نامدار مرحوم استاد میرزا آقا امامی از هنرمندان بلندآوازه اصفهانی در سده اخیر است که در زمینه هنر سوخت، طلاکوبی، تذهیب و تشهیر مینیاتور و گل و مرغ به مقام و مهارت ستودنی دست یافت که به ویژه در هنر سوخت که آمیزه‌ای از چند هنر است، هم اکنون چهره‌ای فاخر به شمار می‌آید. به یقین میراث گران‌سنگ نگارگری و تذهیب، ریشه‌ای عمیق و پیوندی دیرینه با تبار خاندان امامی در اصفهان دارد و خانم امامی با بیش از هفت دهه فعالیت هنری به حق از میراث‌داران این هنر متعالی و ارزنده هستند که با شایستگی به چهره‌ای فاخر و ماندگار در هنر سوخت بدل شدند. با تلاش‌های ایشان این هنر به گونه‌ای تازه مستقل، فاخر و شکوهمند جلوه‌گری را آغاز کرد و پنجره‌ای نو فراروی هنرمندان مستعد گشود؛ به نحوی که از رهگذر کوشش مثال زدنی و پشتکار توام با خلوص ایشان این هنر زمینی را به معراج رهنمون ساختند.

تردیدی نیست بیش از آنکه بانوان هنرمند ارجمندی همچون سرکار خانم امامی نیازمند تشویق و تحسین ما باشند ما نیازمند حضور همیشگی بانوان در صحنه‌های غرورانگیز هستیم تا به نسل جوان این پیام را منتقل کنیم که اگر امروز در سرزمین ما درخت هنرهای تجسمی پربار است و میوه می‌دهد به یمن وجود برکت این انسان‌های بزرگ است. امیدوارم مسیری که دولت در جهت مشارکت زنان در عرصه‌های مختلف در پیش گرفته با تکاپوی بانوان گرانقدر به رشد و توسعه بیشتر منجر شود.»

پس از آن محمود سالاری ـ معاون هنری وزیر فرهنگ و رئیس هیات امنا موسسه هنرمندان پیشکسوت ـ طی سخنانی عنوان کرد: گفته می‌شود ساقی آن است که فضل فضیلت را از عالمی دیگر می‌گیرد و واسطه فیض می‌شود. به زعم بنده هنرمندان واسطه فیض‌اند و ساقیان عصر ما. درباره بزرگواری مثل استاد امامی، امامی بودن ایشان را هم از تبار و هم از سمت والده محترم می‌دانم؛ چون این خاندان ساقی‌اند و سقایند در عالم هنر و هنوز هم ما خوشه چین هنر معرفت این خاندان هستیم. انگار به یک منبع الهام و فیضی وصل‌اند و از عالمی دیگر می‌گیرند و به عالمی زمینی می‌دهند. این فضل و فضیلت یک موهبتی است الهی که به هر کسی داده نمی‌شود. بنابر آنچه رسول اکرم می‌فرمایند کسی که زیاد جست و می‌کند، زحمت زیاد می‌کشد، به خدمت بزرگان می‌رسد، پاکی عمل دارد و استعانت از خداوند،  آن وقت می‌تواند تجلیات دیگری از انسان ذا به ما نشان دهد. امیدوارم که ما همیشه جرعه‌ای از معرفت این بزرگواران نصیبمان شود.

در نهایت از زینت السادات امامی اصفهانی تقدیر شد و لوح موسسه هنرمندان پیشکسوت با امضای محمود سالاری و سیدعباس عظیمی و با دستان استاد محمدباقر آقامیری به این هنرمند پیشکسوت اهدا شد .

تحریریه موسسه هنرمندان پیشکسوت

تحریریه موسسه هنرمندان پیشکسوت

سایر اخبار

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا