در ابتدای مراسم مرشد علی ناری ابیاتی از شاهنامه را به سبک سردم خوانی و ضرب و زنگ زورخانهای اجرا کرد. سپس کل قدرت فتحی و حشمت فتحی برای حاضرین ساز و دهل نواختند.
اردشیر صالحپور،عضو موسسه هنرمندان پیشکسوت و دبیر اجرایی مراسم بزرگداشت ابوالقاسم دهقانی گفت: شاهنامه کارنامه و هویت ایرانیان است. شاهنامه شناسنامه عزت و سرافرازی ماست. این کتاب سترگ نامه عبرت، نامه حکمت و نامه خردورزی ایرانیان است. شاهنامه سرشار از پند و اندرز است.
وی ادامه داد: علیقلی محمود بختیاری بر این باور است که «شاهنامه آبشخور عارفان است و ما کمتر از بعد عرفانی به شاهنامه نگاه کردیم و بیشتر به بعد حماسی آن پرداختیم.» حکیم فردوسی بیشتر بر خردورزی و عقلانیت شاهنامه تاکید دارد و شروع شاهنامه با این بیت است: «به نام خداوند جان و خرد». چرا فردوسی بر خرد تاکید دارد؟ زیرا خرد کلید و رمز پیشرفت بشریت است.
صالحپور افزود: شاهنامه اثر اخلاقی است و از عشق و دلدادگی نیز سخن میگوید. داستانهای عاشقانه شاهنامه کم نیستند؛ عشق زال و رودابه، بیژن و منیژه و… داستانهای دلیری و دانایی و توانایی در شاهنامه بسیار است، همانگونه که حکیم فردوسی میگوید: «توانا بود هر که دانا بود»
در ادامه این مراسم پیام صوتی میرجلالالدین کزازی پخش شد و همچنین محیط طباطبایی، علیرضا شجاعپور و محمود صادقیزاده سخنرانی کردند.
پریسا سیمین مهر در مراسم بزرگداشت ابوالقاسم دهقانی بخشهایی از داستان سیاوش را نقالی کرد. همچنین مرشد محسن میرزا علی بخشهایی از زال و گودرز را نقالی کرد. اجرای موسیقی توسط گروه کهر به سرپرستی محسن کیهاننژاد از دیگر بخشهای مراسم بود.
در پایان مراسم سیدعباس عظیمی – مدیرعامل مسسه هنرمندان پیشکسوت و سرپرست مجموعه فرهنگی برج آزادی – با حضور روی صحنه تالار وحدت با اهدای لوح و هدیه از استاد ابوالقاسم دهقانی تجلیل کرد.